top of page
Goedele Moermans

Wat is prenatale kine?

Tijdens je zwangerschap kan je voor verschillende redenen naar de kinesist gaan, zowel met als zonder klachten. Een kinesist die gespecialiseerd is in perinatale kine kan je hier uiteraard het beste mee helpen.


Klachten kunnen bijvoorbeeld rugpijn, bekkenpijn of urineverlies zijn. Je kinesist gaat je dan onder andere tips geven over je houding en hoe het best te bewegen. Maar specifieke oefeningen om er voor te zorgen dat je lichaam sterker wordt om die groeiende buik te dragen en de veranderingen in je lichaam aan te kunnen zijn zeker ook aan de orde. Beweging en sporten tijdens de zwangerschap is heel belangrijk, zowel voor jou als voor de baby.

Je kinesist kan je ook advies geven over welke sporten je mag doen en aan welke intensiteit je dit dan best doet.


Er wordt uiteraard ook aandacht besteed aan de bekkenbodem. Er wordt dan besproken waar deze spieren zich bevinden, hoe ze werken en hoe jij ze kan aanspannen en loslaten.


Als je geen klachten hebt tijdens je zwangerschap kan je kinesist je tijdens de laatste weken ook voorbereiden op de bevalling door uitleg te geven over wat de arbeid inhoudt, hoe je weeën kan opvangen, houdingen die je tijdens de arbeid kan doen, maar ook wat je de eerste weken na de bevalling kan verwachten en wat je al mag doen om aan je postnataal herstel te werken. Er kunnen ook al tips gegeven worden waar je al op kan oefenen samen met de baby.



Comments


bottom of page